1. Tulistelua, kahvistelua ja porojen ruokintaa…

Olette tervetulleita vieraaksemme Kutturan erämaakylään. Tulette paikkaan, joka on kuin hiomaton timantti. Voimme tulistella ja juoda pullakahvit poroaidassamme ja pihallamme. Tarjolla myös kotimehua tai teetä. Jos haluatte tulistella poroaidassa, niin annamme porojen alkuun tottua vieraisiin. Juomme rauhassa kahvia ja kerromme elämästämme. Tämän jälkeen pääsette lähestymään porojamme, ruokkimaan niitä ja kuvaamaan.

Jos aikaa riittää niin voimme myös tutustua ekologiseen omavaraisuuteen, johon kuuluu niin ruoantuotanto, säilöminen kuin itsetekeminen, korjaaminen ja kierrätys. Käymme läpi sekä lämmitys- että vesijärjestelmän sekä talon ja siihen kuuluvat rakennukset.

Tulilla meillä riittää kerrotavaa saamelaisen ja suomalaisen elämäntavan yhteensovittamisesta - onhan emäntänne Terhi rannikon naisia ja isäntänne Mauno Kutturan kanta-asukkaita. Kerromme tästä vaatimattomasta mutta niin juurevasta ja työntäyteisestä omavaraistaloudestamme ja meille niin rakkaista poroistamme. Mukana pörrää tietysti koiramme Lilli, joka rakastaa kaikkia vieraita ja eritoten lapsia. Tulistelu-kahvistelu ja porojen hoito noin 2h, 40e/hlö, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

Meiltä voi myös käydä hiihtolenkillä. Tarjoamme mahdollisuuden saunomiseen puulämmitteisessä saunassamme eksoottisen tippasuihkun virkistämänä. Saunominen plus raikasta puolukkamehua 1,5h 30e/hlö

 

4. Teemaruokailu rakkaudesta perunaan

Mikä olisi sen mukavampaa kuin pysähtyä ajan kanssa nauttimaan vegaaninen ateria yhdessä emäntänne kanssa. (isäntä saattaa olla mukana tai sitten ei) . Nautimme perunapurjokeiton, jonka jälkeen juustonen uuniperuna ja rapsakkaa perunaa ja porkkanaa salaatin ja kastikkeen kera. Kotona leivottua puolukka- tai porkkanaleipää ja kyytipojaksi kotimehua. Jälkiruokana on luonnonmarjaherkkuja.

Aterian aikana voimme keskustella eri teemoista, kuten arktisesta omavaraistaloudesta, lihan tai kasvisten syönnistä, erämaakulttuurista, etnisyydestä ja identiteetistä. Terhin iso-äidin isä oli S. Paulaharju, voimme myös pohtia eri maailmoja ja aikakausia. Voitte myös toivoa keskustelun aiheeksi, jotain teille tärkeätä teemaa.

Aterian voi tilata erikseen, se kestää noin 2 tuntia, max 6 hlö, 60e/hlö, lapset alle 12v ilmainen ateria.

 
 

2. Yhden yön pysäkki eränkävijöille

Meille pääsee joka suunnallta, olemmehan niin somasti keskellä erämaata. Olemme keskuspaikka melojille, fillaristeille ja vaeltajille. Tänne on hyvä tulla saunomaan, nukkumaan ja nauttimaan lähemmäs omavaraisesti tuotettu vegaaninen ilta- ja aamupala. Tarjolla on puuroa, marjasoppaa, marjoja, kotitekoista puolukka- tai porkkanaleipää, pullaa ja kanamunia, kahvin, teen tai mehun kera. Majoitus on aitoa erämaaluksusta - jokainen taloon saapuja on erämaan ihminen, joka otetaan lämmöllä vastaan. Majoitus vinttikammareissa. Tarjolla on yksi kahden hengen huone parisängyllä ja yksi kolmen hengen huone erillisillä sängyillä. Tuloaika klo 15 ja lähtöaika klo 11. Hinta 50e per henkilö.

Tontillemme voi myös pystyttää oman teltan. Palveluun kuuluu aamu- ja iltapala sekä saunomismahdollisuus. Maksimissaan otamme vain kolme telttaa alueellemme per yö. Tuloaika klo 15 ja lähtöaika klo 11. Hinta 40e per henkilö.

3. Arktisia makuja omasta maasta ja metsästä

Tarjoamme makuelämyksiä arktisista luonnontuotteista ulkotulilla tai keittiössämme.Luvassa on puhtaita ja aitoja luonnontuotteita. Pakettiin kuuluu makustelua - oman maan perunaa ja porkkanaa eri muodoissa, marjahyytelöitä, herneitä ja nokkosta. Jälkiruokana on puolukka- mustikka- ja hillanameja. Liharuoan ystävälle tarjoamme lisäksi lammaslihapullia. Makustelupaketti kestää muutaman tunnin, jonka aikana Terhi kertoo mitä tarkoittaa ekologinen elämäntapa ja arktinen luonnotuotteiden kasvatus ja keräily pohjoisen vaativissa olosuhteissa. Voitte myös kuvata porojamme vasotusaidassa näin kevättalvella. Makustelukokonaisuus 2h-2,5h 60e/hlö 20e/lapsi.